• Groddjonas

Vetegräsjuice i ansikte och hår

Uppdaterad: 1 jun 2019

Hejsan, om jag inte framstått som flummig förut, gör jag förmodligen det nu. Jag har inte använt shampo eller balsam på snart 3 år. Istället har jag använt andra naturliga ämnen som på senare tid endast varit JUICE FRÅN VETEGRÄS. Ungefär 1 gång per vecka. Till en början är det svårt att sluta med shampo och balsam, speciellt om man har långt hår. Det kan ta några månader innan håret vänjer sig, under denna period kan man köra på med juicen 2-3 gånger i veckan. Som jag skriver använder jag även vetegräsjuice i ansiktet, som skrubb.

Vad finns det för belägg för att vetegräsjuice är bra för hår och ansikte? För och främst har jag min egna erfarenhet och andras kommentarer. Jag själv tycker att mitt hår får en fluffigare form och blir aningen torrare. Lite som en kyss av havsvatten, haha. Sen jag börjat med vetegräsjuice har många kommenterar att jag har schyyngt hår ;)


För huden märker jag att små röda inflammationer dämpas. Det känns som fett, smuts och döda celler försvinner och mitt ansikte andas bättre. Möjligt det kan bli lite torrt. Speciellt om man gör det efter man blivit lite bränd av solen. Ansikte är ju så olika från person till person, möjligt somliga får komplettera med något fettrikare ämne efter vetegräsjuicen.


Efter att ha sökt runt i sisådär 10 minuter på internätet kommer det upp väldigt många videos, men ingen jag riktigt känner att jag vill dela. Borde kanske göra en själv? haha...


Det som nämns återkommande är det otroligt höga näringsvärdet på vetegräs. A, E, C vitaminer kopplas ofta till hudhälsa. Även många fytonäringsämnen och det renande och bakteriedödande klorofyllet. Men, där finns något till. "Growth factors". Så här skriver de om det:

"A growth factor is a naturally occurring substance capable of stimulating cellular growth, proliferation, healing, and cellular differentiation. "-US National Library of Medicine


Något som stimulerar cellens uppbyggnad och läker, det låter inte fel va?


Här kan du se näringsvärde i vetegräsjuice: https://nutritiondata.self.com/facts/custom/900675/2


Jämför gärna samma mängd med morot:

https://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2383/2


Hur gör man då?


Det är väldigt enkelt... odla upp vetegräs:

https://www.youtube.com/watch?v=qw7HPfOh9-Y


Går bra med eller utan jord, men bäst med jord. Då blir det mer näring och mer saft.


När gräset är färdigt mortlar du det, ca 1/4 näve. Saft kommer komma ur gräset. Ta sedan "gräsklumpen" som bildas, doppa i saften och skrubba i ansikte och hår.


Juicen bör inte sitta kvar i ansiktet i mer än 10 minuter. Jag somnade en gång med juicen kvar och var grön i ansiktet hela dagen därpå.
Mögelfritt vetekron hittar ni på Sproutly.se. Så klart.


Följ mig på @groddjonas på insta :)


Här håller jag hus:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle