• Groddjonas

Otroligt tarmvänliga dressingar, såser och patéer för sallad!

Uppdaterad: 10 jun 2019

Här samlar jag de "rawfood" dressingar som jag tycker blivit goda. Dressingarna passar perfekt till råkostsallader eller bönsallader.


Gräslök och Paprika:

1 näve gräslök

1 normalstor röd paprika

4-6 soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

Olivolja/kokosolja och vatten efter smak och tycke. Jag brukar köra 50/50. Häller i lite efterhand som man ser hur konsistensen blivit.

1 nypa salt

Lite cayennepeppar


Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.


Tomat och Oregano:

2 stora tomater

Halv röd paprika

1 avokado

Några nypor oregano, färsk eller torkad

1 nypa salt

1-2 vitlöksklyftor

1/4-1/2 gullök


Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.


Valnötspaté (4 personer) (recept från skeppsgården livingfood hälsohem)

2 dl Valnötter

3 st Morötter

½ st Gul paprika

1-1,5 msk Tamari

1 näve färska eller 2-3 tsk torkade Örtkryddor (Persilja eller Dill)

1 st Lök

1 st Citron

2 tsk Riven ingefära


Blötlägg valnötter i minimum 8 timmar. Kör allt i matberedare förutom lök. Finhacka löken och tillsätt i smeten, lök ska alltså inte köras i matberedare.


Satsa på stor dos, så det räcker 2-3 dagar ;)


Valnötspaté



0 visningar

Här håller jag hus:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle